2 Kasım 2013 Cumartesi



Contemporary Istanbul tarafından Türkiye’de ilki  gerçekleştirilen sanat kampı projesi BodrumContemporary Art Campus (BCAC), önceki gece düzenlenen davetle açıldı. Bodrum Yahşi’deki açılışta bir konuşma yapan Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, bu projenin dünyada ilk defa bir sanat fuarı organizasyonu tarafından başlatılan ‘sanat kampı/sanatçı ikamet’ projesi olma özelliğini taşıdığına dikkat çekerek, Türkiye’de nitelikli sanata ihtiyaç duyulduğunu ve BCAC’nin de bu ihtiyaçtan doğduğunu belirtti.

Açılışta ayrıca Ankara’daki Siyah Beyaz Galeri’nin de 30. yılıkutlandı. Bodrum Yahşi’deki BCAC’nin akademik koordinatörlüğünü Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman üstlendi.
Program, 12 ay boyunca uluslararası kurum ve üniversiteler ile iş birliği halinde yurtiçi ve yurtdışından genç çağdaş sanatçılara eğitim ve üretim imkanı sunuyor. Ağustos 2013 itibariyle başlayan projede konuk edilen ilk sanatçıları ise şöyle; Engin Konuklu, Görkem Ergün, SerkanÇalışkan, Kıvılcım Harika Seydim, Ahmet Sarı, Duygu Sabancılar ve Ayfer Karabıyık.
2 milyon dolarlık yatırımla hayata geçen BCAC, dünyaca ünlü çağdaş sanatçıları Bodrum’a davet ederek genç sanatçılarla beraber 6-8 haftalık atölye-çalıştaylar, akademik konferans ve paneller düzenlemelerini sağlayacak ve sene boyunca 100’ün üzerinde sanatçıyı ağırlayacak.
Beş dönüm arazide
5 dönüm üzerine kurulu ve içerisinde bar, havuz, 8 apart ünite, açık-kapalı çalışma alanları, açık amfi barındıran kampus, genç Türk sanatçılarının, Avrupa ve ABD’den gelen sanatçılarla bir arada sanat üretmesini amaçlıyor. Aynı anda 16 sanatçı eğitim alabiliyor ve sanatçılarınkonaklama, ekipman, malzeme ve ulaşım ihtiyaçları BCAC tarafından karşılanıyor.
Mimari tasarımı Murat Artu tarafından yapılan BCAC’ye katılacak sanatçıları belirleyecek olan seçiciler kurulunda Agah Uğur, Prof. Dr. Ali Akay, Ali Güreli, Faruk Sade, Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, Michael Schultz, Tarık Ersin Yoleri yer alıyorlar.

http://gundem.milliyet.com.tr/sanatcilarin-ikamet-adresi-artik/gundem/detay/1749040/default.htm