6 Haziran 2013 Perşembe


Akbank Günümüz Sanatçıları Ödülü Sergisi

Akbank Günümüz Sanatçıları Ödülü 2013 kazananları 22 Mayıs 2013 tarihinde Akbank Sanat’ta gerçekleştirilen bir ödül töreni ile açıklandı.

Ödül alan sanatçılar:

Serkan Çalışkan
Engin Konuklu
Suat Öğüt
Kıvılcım Harika Seydim


Sanatçılar: Mükerrem Baki, Serkan Çalışkan, Türkay Çotuk, Gülderen Görenek, Berat Işık, Engin Konuklu, Elif Köse, Suat Öğüt, Ceylan Öztürk, Kıvılcım HarikaSeydim, Gamze Taşdan, Serkan Taycan


Sergi Tasarımı: EAA - Emre Arolat Architects

Sergi Tarihi: 23 Mayıs – 31 Temmuz 2013

Akbank Günümüz Sanatçıları Ödülü, çağdaş sanat alanındaki gelişmeleri desteklemek ve genç sanatçılarar destek olmak amacıyla Resim ve Heykel Müzeleri Derneği ve Akbank Sanat işbirliğiyle düzenlenen yarışma sonucunda verilmiştir. Jüri tarafından değerlendirilen başvurular arasından seçilen 12 eser 23 Mayıs- 31 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen sergide sanatseverlere sunulmuştur.

30 yılı aşkın süredir Türkiye'de çağdaş sanatın oluşumuna katkıda bulunan Günümüz Sanatçıları sergisi bu sene yeni yapısıyla bir kere daha genç sanatçıların başvurularını değerlendirerek sergiye katılacakları seçti. Sergi her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye'deki sanatın düzeyini yansıtıyor.

Günümüz Sanatçıları sergisi ikili bir işlev taşıyor. Bugüne kadar Türkiye'nin sanat dünyasında söz sahibi olmuş, hatta dünyaya açılma olanağını bulmuş neredeyse tüm sanatçıların katıldığı bu sergiler, bir yandan çağdaş sanatın geldiği noktayı vurguluyor ve onun öncü işaretlerini veriyor. Diğer yandan da kendini ifade etme olanağını henüz kazanamamış gençlere kendilerini duyurmak, tanıtmak olanağını sunuyor. 2013 sergisi de her iki düzeydeki işlevi sürdürecek.

Bu yılki yarışmanın önemli bir yanı ise sergi düzenlemesini mimar Emre Arolat'ın yapması. Serginin yansıttığı genel düzey, Arolat'ın düzenlemesiyle başlı başına bir etkinliğe dönüşüyor.


http://www.akbanksanat.com/sanatci_bilgileri